SOAL JAWAB PAKEJ PROMOSI TOPUP TERKINI

July 12, 2018 0 By admin

1⃣ soalan ; Apakah promosi topup terkini ?

Jawapan ;
*Topup Rm30* 
( kredit akan ditolak ) dan diganti dengan ;
🎯 data internet *5GB* ( sebulan )
🎯 call *50 minit* ( Rm16 ) sesama tune talk
🎯 call *50 minit* ( Rm16 ) selain tune talk

*Topup Rm60* 
( kredit akan ditolak ) dan diganti dengan ;
🎯 data internet *12GB* ( sebulan )
🎯 panggilan *150 minit* ( Rm48 ) ke semua rangkaian
🎯 cover insuran kemalangan bernilai Rm50,000

*Topup Rm90* 
( kredit akan ditolak ) dan diganti dengan ;
🎯 data internet *20GB* ( sebulan )
🎯 panggilan *300 minit* ( Rm96 ) ke semua rangkaian
🎯 cover insuran kemalangan bernilai Rm50,000

2⃣ jadi , topup Rm50 tak dapat percuma data 8GB ( 15 hari ) Lagi lah ye ?
Jawapan : ye betul

3⃣ jadi , bagaimana kalau saya terrrrtopup jugak Rm50 ?
Jawapan ; utk selamatkan drpd termakan kredit anda , sila langgan 1.5G ( Rm28 ) . Caranya mudah , buat sms taip *1.5G* hantar ke 2222

4⃣ Soalan : saya dah topup Rm30 @ Rm60 @ Rm90 . Mula2 bila dail *133# ada baki kredit tapi lepas beberapa minit hilang pulak . Padahal tak buat call pun . Mohon pencerahan .

Jawapan : apabila anda topup Rm30 @ Rm60 @ Rm90 , pada mulanya kredit mmg ada kemudian selepas 10 minit / 30 minit kredit anda akan ditolak utk dijadikan pakej terbaru *DATA INTERNET* dan *PANGGILAN* . Utk chek baki data & panggilan sila dail *134#

5⃣Soalan : apa kelebihan topup Dulu dgn skrg ?

Jawapan : dulu topup Rm30 dpt free data 4GB selama 15 hari . Kemudian utk memanjangkan tempoh data , anda perlu langgan 1.5GB ( Rm28 ) tempoh sebulan. Jadi Total 5.5GB baki kredit Rm2 je utk buat call.

Berbanding topup skrg ni bila anda topup *Rm30* secara automatik anda dapat 
 data internet *5GB* sebulan 
 call sesama tune talk *50 minit ( Rm16 )* 
 call selain tune talk *50 minit ( Rm16 )* .
Untung kan ?

6⃣ Soalan : Apabila data saya habis , kemudian saya topup *Rm30* lagi , boleh kah ?

Jawapan : *boleh* , anda akan dapat pakej yg sama dan tempoh di panjangkan kepada sebulan drpd topup terkini

7⃣ Soalan : adakah baki panggilan dan data internet dibawa kebulan hadapan apabila tidak habis digunakan ?

Jawapan : tidak

8⃣ Soalan : apabila saya topup hari ni *Rm30* kemudian saya topup lagi *Rm30* pada hari yg sama , adakah data internet jadi 10GB ?

Jawapan : *tidak* , data 5GB Yg pertama tadi akan terpadam . Jadi , sila pastikan data internet hampir habis atau hampir tamat tempoh barulah anda topup lagi

9⃣ dimana boleh saya topup Rm30 / Rm60 / Rm90 ?
~ Rm30 boleh topup dimana2 kedai ( dalam 1 resit )
~ Rm60 hanya di aplikasi tone group
~ Rm90 hanya di aplikasitone group

1⃣0⃣ soalan : jika saya topup tapi masih tak dapat data , kepada siapa perlu saya hubungi ?

Jawapan : sila hubungi tune talk bahagian teknikal 03 2772 0000 atau email kepada hq.care@tonegroup.net

1⃣1⃣ soalan : saya takda aplikasi tonegroup utk topup Rm60 . Bolehkah saya topup diluar supaya saya layak juga dapat cover insuran kemalangan bernilai Rm50,000 ?

Jawapan ; *boleh* Saya mencadangkan anda topup *Rm30* awal bulan dan *Rm30* tengah bulan. Total = *Rm60 juga*

1⃣2⃣ baki kredit saya tinggal 0 . Boleh ke saya topup ? Risau je kalau termakan kredit sbb takda data lagi .

Jawapan : ikut langkah dibawah .
1. Off mobile data
2. Topup Rm30 / Rm60 / Rm90
3. Selepas 10 minit , chek data . Dail *134# ( jgn on data lagi )
4. Kalau dapat data ,barulah on mobile data . Tapi selagi tak dpt data , jgn on data lagi. Sentiasa dail *134# selang 10 minit
5. Kalau lepas sejam masih tak dpt data , sila call tune talk atau email ke tonegroup.

1⃣3⃣ saya dah topup , tapi bila dail *134# ada tulis VOL BAL sahaja . Mana data nya?

Jawapan : VOL BAL itu adalah baki anda boleh buat call . Anda perlu reply / masukkan / send *nombor 1* barulah tertulis baki data

bit.ly/MYROBOT

Please follow and like us: