Belajar

Formula atau sikap yang saya pilih dan membantu saya mendapat komisyen ratusan ribu ringgit di dalam bisnes simkad ini.

May 16, 2019

Artikel Bahagian 1.

Formula atau sikap yang saya pilih dan membantu saya mendapat komisyen ratusan ribu ringgit di dalam bisnes simkad ini.

1. Rajin bekerja.
Apa jua yang kerja yang diberikan kepada saya, saya akan usahakan dengan bersungguh2. Tak kira samada ia kerja ke, bisnes ke, saya akan buat ketahap at my very best. Seperti sekarang ini, saya sedang menjalankan bisnes tonewow. Saya menghabiskan banyak masa setiap hari melakukan apa sahaja kerja yang bersangkut paut denggan bisnes ini.

Contohnya, saya sanggup luangkan masa yang banyak buat kerja promosi, buat flyers, buat buku, menulis tentang bisnes ini, bersembang dan berbincang dengan rakan2 tentang bisnes ini, berhari2 buat video, berbulan2 menonton video mengenai marketing, mencari lebih maklumat tentang bisnes ini, sering telefon atau pergi ke HQ untuk mendapat lebih maklumat. Macam2 saya buat. Rajin betul saya ni.

Kesimpulannya saya rasa saya seorang yang sangat2 rajin buat kerja. Kalau tak, tak mungkin masa saya kerja kilang dulu, orang panggil saya workaholic.

Kerana bagi saya, “orang malas” adalah orang yang tidak berharga walau 10sen sekali pun.

Bagi saya, kalau jadi “orang malas” apa bisnes saya buat sekali pun hampir pasti akan terlingkup.

Bagi saya, kalau jadi “orang malas” saya akan gagal dari semua aspek kehidupan.

Kalau saya bapa yang pemalas, pasti anak2 akan lihat saya seorang bapak yang tak guna.

Kalau saya seorang suami yang pemalas, rasanya setiap hari isteri saya bagi duit RM10 untuk beli rokok.

Kalau saya seorang rakan yang pemalas, pasti rasanya tiada orang yang nak berkawan dengan saya. Apa taknya, orang pemalas selalu tak ada duit, dah tentu kerjanya suka meminjam kesana kemari, sapa yang nak berkawan dengan saya.

Kalau saya mulakan apa jua bisnes dan lepas tu malas nak kembangkan, saya rasa saya akan lingkup sebelum memulakan bisnes itu lagi.

Jadi saya buat keputusan berubah daripada seorang yang pemalas kerana hasilnya nampak semuanya tak bagus, lebih baik saya MEMILIH menjadi seorang yang rajin bekerja, dan sekarang saya telah dapat hasilnya sebagai seorang yang rajin bekerja, rajin berusaha.

Bersambung esok…..
Formula dan sikap kedua yang saya pilih.

Jika ada sesiapa yang dah buat keputusan untuk berubah daripada MALAS kepada RAJIN nak buat bisnes, tapi tak tahu nak buat bisnes apa ketika ini, saya cadangkan buatlah bisnes tonewow bersama-sama saya. KLIK SINI

Mazelan Abas

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rahsia Komisen Ratusan Ribu tiap2 bulan. – Blog Tone Amri Nor May 18, 2019 at 5:04 pm

    […] Artikal 1 klik :┬áSINI […]

  • Leave a Reply

    Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial