Sifu, Tone WOW

Kisah Perjalanan Sifu Hafiz

January 4, 2021

Pada tahun 2014 dahulu,

Saya pernah nak mencuba menjadi ejen emas, ejen hartanah dan saham.Tak perlu mention syarikat apa saya nak sertai. Tapi saya hampir menyertainya.

Ya, hampir-hampir..Saya pernah melabur RM800 untuk kursus melabur saham. Kenapa saya minat? Sebab boleh duduk rumah, melabur saja dan nikmati pendapatan pasif..Saya pernah membeli emas berharga RM20,000 semata-mata untuk menjadi Priority Dealer. Habis duit ASB dikerjakan masa tu. Kenapa saya minat?

Kerana saya tahu, emas adalah aset pelaburan yang baik. Saya boleh jana pendapatan pasif berterusan selagi ahli-ahli saya rekruit terus menyimpan emas..Saya hampir mengambil exam untuk menjadi ejen Hartanah. Tak silap saya kosnya dalam sekitar RM300-500. Kenapa saya minat?

Kerana saya akan berkawan dengan orang yang ada ilmu tentang pelaburan hartanah dan tahu lubuk2 hartanah yang ada untuk pelaburan diri sendiri. Hartanah adalah pelaburan yang tidak rugi (jika ada ilmu) dan saya boleh jana pendapatan pasif dari banyak sudut..Kalau kawan-kawan perasan, mana-mana peluang yang saya nak cuba adalah sebabnya “Pendapatan Pasif berterusan”.

Di takdirkan akhirnya saya memilih platform bisnes Tone Wow pada akhir tahun 2014 dan sehingga kini masih kekal dalam bisnes yang sama. Kerana apa?Kerana saya suka dengan pendapatan pasif. Konsep yang sangat mudah.

Kerja saya hanya ramaikan ahli / pengguna simkad Tonewow, mereka topup dimana saja, saya akan dibayar komisen oleh syarikat.

Dia topup dimana saja =

saya tak perlu tahuBerapa nilai dia topup =

saya tak perlu tahuSebab apa dia topup =

saya tak perlu tahuSampai bila dia topup =

saya tak perlu tahu

Yang saya tahu, mereka pasti akan topup kerana henfon satu keperluan.

Dan setiap 21 haribulan, komisen akan landing dalam akaun bank saya..Kerja banyak di peringkat awal.Tetapi semakin lama kerja semakin sikit, Tapi hasil berterusan dapat tanpa henti.Inilah nikmat pendapatan pasif.

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die.”-Warren Buffet

Sifu Hafiz

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial