Penerangan

Apa yang bakal saya kongsikan ini mungkin akan jadi satu“turning point” dalam hidup anda daripada seorang yang gagal kepada seorang yang berjaya!

Setelah saya kongsikan peluang ini, anda

Boleh hidup ceria seperti biasa

Dapat lebih masa bersama keluarga

# Tak perlu keluar modal yang besar

Tak perlu keluar rumah cari orang

Apa perasaan anda jika setiap hari ada duit sebanyak RM100-RM200 masuk ke dalam akaun anda tanpa buat apa-apa pun?
Duit itu tidak henti-henti masuk ke dalam akaun bank anda tidak kira sama ada anda sedang bekerja, mandi, makan ataupun anda sedang tidur!

If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die..

Warren Buffet Kekayaan US$ 81.1 Billion pada October 2017

“Jika anda tidak mencari jalan menghasilkan duit ketika anda sedang tidur, anda akan bekerja sehingga anda mati..” – Warren Buffet

Buat pengetahuan anda, ini dinamakan PENDAPATAN PASIF

Pendapatan pasif :

Satu bentuk pendapatan yang anda akan terima seumur hidup atas kerja-kerja yang anda lakukan walaupun anda sudah berhenti lakukan kerja-kerja tersebut.

Ia ibarat seperti anda mempunyai sekebun pokok durian, dan ianya tak henti-henti berbuah setiap kali musim durian. Tanam pokok durian hanya SEKALI, tetapi pendapatan jualan buah durian dapat BERKALI-KALI.Itulah gambaran pendapatan pasif.

Tidak dapat dinafikan, dengan ekonomi yang semakin tenat membuatkan kita terpaksa mencari pendapatan sampingan. Mungkin ada diantara kita:-

– Sering kekurangan duit bila di pertengahan bulan
– Dikelilingi hutang yang membebankan sampai tak tahu bila nak selesai
– Cemburu melihat kejayaan kawan-kawan yang lebih berjaya daripada kita
– Teringin membantu keluarga daripada dibelenggu masalah kewangan

KISAH SAYA MEMULAKAN PERNIAGAAN

kajian mengatakan perkara yang boleh menghasilkan duit yang banyak adalah dari PERNIAGAAN. Walaupun begitu, hanya 10% sahaja orang yang menjalankan perniagaan di seluruh dunia.

Kenapa? Hakikatnya, perniagaan bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Jika ia mudah pastinya tidak ada orang miskin di dunia ini bukan?

Selalunya 3 masalah terbesar untuk memulakan perniagaan adalah

  • Sebenarnya saya sudah buat bisnes lebih dari 10 tahun dan sejujurnya bukan mudah untuk buat bisnes lebih-lebih lagi ianya dibuat secara sampingan. Pelbagai jenis bisnes telah saya buat. Bermula dengan berniaga di pasar sehinggalah ke bisnes Online Marketing.

Apa yang boleh saya simpulkan, semua bisnes memerlukan manusia (Penjual & Pembeli). Lebih ramai pembeli maka lebih besarlah keuntungan bisnes tersebut.

Dulu saya terpaksa bahagi masa antara kerja dan bisnes. Kerja yang berlambak di pejabat dengan sibuk buat bisnes untuk mencari pelanggan. Saya rasa macam dah cukup hebat pada masa itu sebab berjaya bahagikan masa dengan baik.

TAPI hakikatnya, Tak Langsung !

  • Rumahtangga dan anak-anak saya pula terabai.Jika saya teruskan buat dua kerja dalam satu masa, takut anak saya tak mengenali saya lagi kerana sibuk mencari duit.

Jadi, saya mula berfikir adakah cara lain untuk saya selesaikan masalah ini dari terus berlaku..

INTERNET sebagai The Ultimate Savior (Penyelamat)

Internet digunakan untuk mendapatkan info-info penting, berita dalam dan luar negara serta digunakan juga sebagai medium bersosial…
Menurut Statistik daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), pada tahun 2017 seramai 24.5 Juta (76.9%) merupakan pengguna internet dan hanya 7.5 Juta (23.1%) sahaja tidak menggunakan internet di negara Malaysia

Dan seramai 21.9 Juta daripada pengguna internet menggunakan Telefon Pintar (Smart Phone) diikuti dengan laptop/komputer.

Statistik itu juga menunjukkan seramai 23.83 Juta rakyat Malaysia mempunyai akaun di Facebook dan 13.74 Juta daripada mereka mempunyai akaun di Instagram

Jika anda seorang usahawan yang menggunakan internet sebagai medium pemasaran perniagaan anda,lihatlah berapa ramai potensi prospek anda bakal melihat iklan anda nanti.

Dengan kewujudan internet, anda bukan sahaja boleh buat duit dengan pantas malah anda juga bakal buat duit dengan banyak! Pendek kata, jika anda tidak mulakan perniagaan melalui internet sekarang, anda sedang mengalami satu kerugian yang amat besar!

Impian Setiap USAHAWAN

Setiap usahawan mengimpikan satu perniagaan yang dapat dilakukan dengan mudah. Jika jualan dapat dilakukan secara automatik, itu merupakan satu kejayaan terbesar buat mereka.

Bagaimana nak memastikan jualan dapat dijalankan secara automatik di internet ?

Pastinya memerlukan satu SISTEM yang hebat. Di bawah ini saya tunjukkan salah satu sistem yang usahawan internet di seluruh dunia gunakan.

Dengan sistem ini, anda boleh membuat jualan secara automatik dan menunggu sahaja duit 4-5-6 angka masuk ke akaun bank anda setiap bulan. Tapi berita buruknya, proses ini BUKAN MUDAH!

Sudah pasti anda tidak pandai buat sendiri sistem tersebut bukan? Mungkin anda perlu upah sahaja Web Developers & Programmer untuk buatkan sistem tersebut.

Dan berita buruknya lagi, ianya juga BUKAN MURAH!

Kosnya pasti memakan belanja puluhan ribu ringgit! Tambahan lagi, anda juga kena belanjakan ribuan ringgit setiap bulan untuk kos-kos penyelenggaraan sistem tersebut seperti kos hosting dan autoresponder.

Silap hari bulan, mungkin ciput saja baki keuntungan yang anda dapat selepas membayar kos-kos tersebut.

Sebab itu ramai yang takut untuk memulakan perniagaan secara online dan sebab itu juga ramai usahawan online GAGAL membuat jualan yang BANYAK & KONSISTEN!

SAYA NEKAD!

Demi memastikan saya berjaya buat jualan secara automatik di internet, saya bernekad untuk teruskan usaha ini demi mencipta satu sistem yang hebat dan sistematik.

Kesan dari itu, saya terpaksa berhabis puluhan ribu ringgit untuk membayar Web Developer dan Programmer demi memastikan matlamat saya tercapai

Saya bersyukur kerana perniagaan saya iaitu bisnes Tone Excel WOW telah berjaya saya “autopilot” kan tanpa perlu bersusah payah untuk Whatsapp dan yakinkan prospek seperti dulu. Lantasan dari itu, saya berjaya mencipta satu pendapatan yang saya sendiri tidak jangka iaitu RM27 Ribu sebulan dalam tempoh tak sampai 2 tahun!Tak masuk akal bukan?

Manisnya senyuman saya ketika itu setelah susah payah selama ini terbalas dengan pendapatan yang besar dan konsisten setiap bulan. Jika ketika itu saya dapat kongsikan perasaan saya kepada anda, pasti anda akan menjerit melompat kegembiraan kan.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial